marți, 20 iunie 2023

Dezvoltăm competențe verzi la Școala Gimnazială Șieu


În cadrul proiectului ERASMUS+ “Developing green skills in schools and outdoors”, Școala Gimnazială Șieu a fost gazda celei de-a doua mobilități, care s-a desfășurat în perioada 05-09 iunie, 2023.

În preziua începerii activităților propuse, de Rusalii, membrii delegațiilor din Turcia și Portugalia (5 profesori și 14 elevi) au fost invitați la Biserica Ortodoxă din Șieu și Castelul Teleki din Posmuș.

Activitățile școlare și extrașcolare au fost desfășurate în comun, având ca temă “Impactul mediului înconjurător în știință și literatură. În prima zi, participanții au fost întâmpinați în școală și au vizitat sălile de clasă. De asemenea, elevii fiecărei școli au prezentat câte un material PPT cu informații relevante despre fiecare țară, și au discutat despre asemănări și diferențe între sistemele noastre școlare.

A doua zi,în cadrul atelierelor “Cartea Naturii în școală, elevii au conceput două cărți: una în format fizic, alta în format digital. Apoi, au creat postere și flashmob în campania stradală “REConectează-te cu NATURA!”.

Ziua a treia a fost cu ateliere de teatru eco în școală și un spectacol de teatru - o punere în scenă a doua din poveștile scrise în ziua precedentă. În cea de-a patra zi am fost oaspeții Liceului Vocațional Agricol Bistrița, care ne-au prilejuit un foarte interesant și inedit traseu: “Povestea Pinilor”. După masă, elevii și coordonatorii lor au vizitat o librărie, unde s-a desfașurat și un atelier de “reading aloud” a unor povești în cele trei limbi: română, portugheză, turcă.

În ultima zi a fost organizat un atelier de știință în școală, cu tema: “Apa - esența vieții!” și o ceremonie de acordare a Certificatelor de participare.

Cele două delegații din școlile partenere au declarat că au trăit momente minunate în satul nostru pe parcursul desfășurării proiectului și că au adunat amintiri de neuitat și experiențe fascinante. Aventura europeană continuă!


Prof. Socaciu Teodora

Director Simona German







Niciun comentariu: