joi, 23 februarie 2023

 

                                       

NEWSLETTER - proiect ,,Educația-sprijin pentru viitor

cod SMIS 2014 + : 154317


Asociația Sprijin Social și Profesional Nord-Vest în parteneriat cu Liceul Teoretic ,,Constantin Romanu Vivu Teaca și Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud, implementează proiectul ,,Educația-sprijin pentru viitor, cod SMIS 2014 + :154317 în perioada 19.10.2022 - 31.12.2023. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Cererea de proiecte POCU/987/6/26/Operatiune compozita O.S 6.3,O.S 6.6/Educatie nonformala în sistem outdoor - Regiuni mai puțin dezvoltate, Axa prioritară 6: Educație și competențe.

În cadrul activității SA 4.1 Formarea profesionala a personalului didactic/personal de sprijin,  din cadrul proiectului „Educația – sprijin pentru viitor”, POCU/987/6/26/154317      s-a derulat programul de formare „Sinergii-Colaborare, Comunicare, Consiliere” pentru un număr de 50 de cadre didactice din grupul țintă proiectului, de la Liceul Teoretic ,,Constantin Romanu Vivu” Teaca.

Competențe vizate în cadrul programului de formare:

- Utilizarea conceptelor specifice proceselor de comunicare, colaborare și consiliere în conceperea experiențelor de învățare;

- Comunicarea asertivă în relațiile cu actorii specifici mediului educațional;

- Colaborarea cu ceilalți pentru ameliorarea și inovarea procesului și mediului educațional;

- Adoptarea unei atitudini pozitive în activitatea de consiliere și dezvoltare personală, în relaționarea cu elevii, colegii, părinții și reprezentanții partenerilor școlari;

- Gestionarea actului decizional prin asumarea răspunderii.

În perioada noiembrie 2022 – februarie 2023 s-au derulat 2 grupe de curs, pentru programul de formare „Sinergii-Colaborare, Comunicare, Consiliere”, cele 50 de cadre didactice participante au obținut 15 credite profesionale transferabile. Nevoia de formare a cadrelor didactice a fost necesară pentru a putea asigura educația outdoor de calitate centrată pe nevoile de bază ale copiilor, astfel încât să poată facilita procesul de învăţare al copiilor care întâmpină dificultăţi, să poată contribui la dezvoltarea spiritului de echipă și să sporească comunicarea și colaborarea eficace în cadrul unui grup.

Formarea profesională a personalului din cadrul proiectului reprezintă o investiție superioară în dezvoltarea capitalului uman și contribuie la consolidarea competențelor participanților, la dezvoltarea capacității de comunicare cu alți colegi, dar și cu elevii. Această activitate contribuie la dezvoltarea personală și socio-profesională a cursanților, actualizarea – dezvoltarea – însușirea de competențe pedagogice/de specialitate, dezvoltarea de practici pedagogice, stimularea inovației la nivel individual sau de grup.

Personalul didactic este susținut inițial în calitate de grup țintă în proiect, urmând ca, după finalizarea activității de formare continuă, să devină experți care vor derula activitățile educaționale cu celelalte categorii de grup țintă din cadrul proiectului. Personalul didactic care a beneficiat de formare prin proiect va fi utilizat obligatoriu pentru derularea activităților cu elevii în sistem outdoor, în funcție de nevoile specifice ale proiectului, in SA 3.2 - Implementarea educatiei în sistem outdoor într-o școală altfel.


  Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020


Niciun comentariu: